Právě vysíláme

Muž si nechal k hlavě přišít ploutve, připojí se s nimi k Wi-Fi

10. prosince 2020 14:10
Muž si nechal k hlavě přišít ploutve, připojí se s nimi k Wi-Fi

Manuel de Aguas se nepovažuje za stoprocentního člověka. Nechal si proto k hlavě přišít dvě půlkilové silikonové ploutve.

Ploutve si mladík sám navrhl. Aby mohl intenzivněji vnímat atmosférický tlak, vlhkost a teplotní změny, nechal si je napojit na mikročip. „Vždycky jsem mezi mnou a deštěm cítil speciální spojení. Říkal jsem si, že by bylo skvělé vytvořit orgán, který by mě s ním propojil ještě více,“ prozradil, proč si nechal ploutve implantovat.

Aguasovi „nové uši“ váží dohromady jeden kilogram a fungují na dobíjení sluneční energií. Čtyřiadvacetiletý Španěl se s nimi může dokonce připojit k Wi-Fi. „Můžu si je sundat na spaní a koupání,“ uvedl.

Svůj sen si Aguas splnil letos v lednu. Protože v jeho rodném Španělsku lékaři odmítali zákrok uskutečnit, odcestoval kvůli němu až do dalekého Japonska. K rozhodnutí implantovat si uši dospěl před několika lety, na svém Instagramu sdílel fotografii jejich prvního prototypu v roce 2017.

Protože se mladík necítí být stoprocentním člověkem, označuje se za kyborga. Aktivně bojuje za práva transdruhů a je součástí španělské komunity TransSpecies Society, jejímiž členy jsou například také Moon Ribas, která díky svým podkožním implantátům cítí každé zemětřesení na zemi, nebo Neil Harbisson, jenž si nechal do lebky zabudovat anténu, která mu pomáhá rozpoznávat pomocí zvukových signálů barvy.

Zdroj: Oddity Central , Instagram

Články, které by tě mohly zajímat