Právě vysíláme

Muž utratil za vánoční výzdobu milion korun. Neskutečné video z jeho domu najdete v článku

13. prosince 2020 14:10
Muž utratil za vánoční výzdobu milion korun. Neskutečné video z jeho domu najdete v článku

Vánoční vesnička za 450 tisíc korun nebo set vánočních stromků s kupou dárků kolem. Osmapadesátiletý Lee Gilbert z Velké Británie letos za vánoční výzdobu utratil přes milion korun.

Vyzdobit domov tisíci vánočními dekoracemi trvalo Gilbertovi osm dní. Pracoval na ní od půl čtvrté ráno do půl osmé večer a celkem za ni utratil téměř milion korun, které si ušetřil z platu prodavače.

„Sotva jsem spal. Pokaždé jsem přemýšlel nad tím, kterou ozdobu použiji jako první, a kam ji dám,“ prozradil muž.

Do výzdoby se Brit pustil už 4. listopadu. Z obývacího pokoje má nyní vánoční vesnici, kolem domu pak na různá místa postavil sedm vánočních stromků, na kterých visí někdy až extravagantní ozdoby. Ty začal Gilbert sbírat v roce 2010 na Floridě, kde objevil podle svých slov „neuvěřitelný“ vánoční obchod o velikosti supermarketu. Tenkrát v něm nechal v přepočtu 15 tisíc korun.

Od té doby se na Floridu každý rok vracel, aby přikoupil další a další ozdoby. „Je to mé oblíbené období v roce, takže jsem nad tím dvakrát nepřemýšlel. Vždycky jsem miloval Vánoce a nikdy bych si nepomyslel, že se mi má kolekce tolik rozroste,“ uvedl Gilbert.

Zdroj: Mirror, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat