Právě vysíláme

Muž v MHD měl místo roušky kolem obličeje omotaného hada

16. září 2020 13:10
Muž v MHD měl místo roušky kolem obličeje omotaného hada

Muž měl v MHD místo klasické roušky kolem obličeje omotaného živého hada. Cestující měli pochopení, ale podle dopravního podniku to prý nestačí.

Vskutku nevšední zakrytí úst zvolil starší pán při cestě veřejnou hromadnou dopravou: omotal si kolem obličeje hada. Muž byl spatřen v autobuse v anglickém Salfordu. Šokovaní cestující nevěřili vlastním očím.„Nejprve jsem si myslel, že má na sobě opravdu vtipnou roušku, pak ji nechal plazit se po zábradlí,“ popsal jeden cestující a dodal, že pána sledovat bylo poměrně zábavné.

Živý had ovšem nemůže v hromadné dopravě sloužit jako náhrada za roušku proti koronaviru. Poté, co se v médiích a na sociálních sítích objevily fotografie muže se škrtičem obtočeným kolem krku a úst, tisková mluvčí dopravního podniku v Manchesteru uvedla: „Očekáváme od všech cestujících, že budou dodržovat vládní pravidla a budou si v hromadné dopravě vhodným způsobem zakrývat ústa a nos.“ Mluvčí také dodala, že si cestující zdravotnické roušky nemusí kupovat a mohou použít podomácku vyrobené roušky, šátky či jiné textilie.

Snad si nejmenovaný muž na sebe příště radši vezme šátek!

Zdroj: Manchester Evening News, Twitter, ČTK

Články, které by tě mohly zajímat