Právě vysíláme

Muž z filmu V síti se nepoučil, na internetu sváděl další dívky

19. května 2021 12:10
Muž z filmu V síti se nepoučil, na internetu sváděl další dívky

Kriminalisté z Jesenicka zadrželi muže, který pod falešným profilem oslovoval nezletilé dívky na internetu. Jde o takzvaného sexuálního predátora, jehož praktiky byly zachyceny už ve filmu V síti.

Film V síti otevřel tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Experimentu tvůrců snímku se zúčastnily tři herečky, které na sociálních sítích vystupovaly jako mladé dívky. V přímém přenosu je pak oslovovali takzvaní sexuální predátoři, které později zadržela policie. Nyní jeseničtí kriminalisté zadrželi a obvinili osmatřicetiletého muže, jenž praktik nezanechal a oslovoval i nadále dívky pod falešným profilem.

„S dívkou chtěl navázat sexuální kontakt, i když mu sdělila svůj skutečný věk a o komunikaci s ním neměla zájem. Na to však vůbec nedbal, a dokonce ji přesvědčoval k osobní schůzce. Naštěstí si dívka toto jednání nenechala pro sebe, a tak se do případu vložili kriminalisté,“ uvedla policejní mluvčí.

Policistům se podařilo odhalit mužovu skutečnou totožnost, přičemž zjistili, že byl za stejnou činnost již v minulosti stíhaný. Osmatřicetiletého predátora kriminalisté obvinili z ohrožování výchovy dítěte a navazování nedovolených kontaktů s dítětem. Soud následní akceptoval vzetí do vazby.

Film V síti odhalil hned několik sexuálních predátorů, z nichž jednoho z nich soud potrestal a poslal na dva roky do vězení. Proti rozsudku se muž odvolal.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat