Právě vysíláme

Muž ztroskotal na moři. Život mu zachránil kečup

2. března 2023 16:17
Muž ztroskotal na moři. Život mu zachránil kečup

Co vás může zachránit před vyhladověním? Překvapivě i obyčejný kečup! Elvis Francois nečekaně ztroskotal na moři a byl to právě kečup, který mu pomohl.

Muž v blízkosti ostrova opravoval loď a vlny ho nečekaně odnesly na široké moře. Cestu zpátky nezkušený námořník bohužel nenašel, a tak se ocitl 24 dní na moři. Nakonec byl nalezen o 120 námořních mil dál v kolumbijských vodách. Elvis na lodi neměl žádné jídlo, pouze kečup, česnekový prášek a maggi. Každý den tedy pojídal kečupovou omáčku, která ho nakonec zachránila. Jak totiž uvedl, dával si ji až třikrát denně.

Když Elvis posléze médiím přiznal, že se jednalo o kečup značky Heinz, firma se chopila příležitosti využít celou situaci v chytrý marketingový tah. Na sociálních sítích vyhlásila hledání pomocí hashtagu #FindTheKetchupBoatGuy. Elvis totiž o žádnou další pozornost nestál, stáhl se do ústranní a jelikož nevlastní ani mobilní telefon, bylo velmi složité se s ním spojit.

Muže se nakonec podařilo vypátrat a kampaň Heinz měla šťastný konec. Značka se totiž Elvisovi rozhodla koupit novou loď. Sedmačtyřicetiletý Elvis má velkou radost a pro Business Insider uvedl, že ještě neví, jak bude loď využívat. Stále se prý ale řadí mezi velké milovníky kečupu.

Články, které by tě mohly zajímat