Právě vysíláme

Muže vyhodili z letadla, protože měl místo roušky na puse tanga

20. prosince 2021 12:10
Muže vyhodili z letadla, protože měl místo roušky na puse tanga

Opravdu kuriózní situace se odehrála na palubě letadla americké společnosti United Airlines. Jeden z pasažérů měl totiž místo roušky na obličeji nasazená tanga.

Pandemie koronaviru bohužel ve světě stále přetrvává a ve většině zemí je zavedeno povinné nošení roušek v hromadné přepravě. A ačkoliv to většina lidí respektuje, Adam Jenne se rozhodl stát „rebelem“ a na palubu letadla si vzal místo roušky červená dámská tanga. T si pak nasadil na obličej a myslel si, že může v klidu cestovat. Nebylo to prý poprvé, co takto nastoupil do letadla. Prý už takto absolvoval alespoň dvanáct letů, přičemž se pokaždé dostal do cíle své cesty.

Tentokrát si ovšem palubní personál nenechal nic líbit a Adam byl z letadla vyhozen. Na protest se k němu ovšem přidalo několik cestujících, kteří letadlo po jeho vyhazovu dobrovolně opustili. „Děkuji jim, je to nespravedlnost a proti té se musí bojovat,“ uvedl pak Adam do amerických médií a sám se přirovnal k aktivistce Rose Parks, ženě, která bývá označována za „první dámu občanských práv“. V době rasové segregace v roce 1955 totiž v USA odmítla v autobuse uvolnit místo pasažérovi bílé pleti.

Samotná aerolinka tvrdí, že její zaměstnanci se zachovali v souladu s bezpečnostním nařízením. „Cestující evidentně neměl povinnou ochranu dýchacích cest. Je správné, že se celá záležitost vyřídila ještě před vzlétnutím a nedošlo tak k žádným komplikacím během letu,“ uvedla v oficiálním prohlášení.

Články, které by tě mohly zajímat