Právě vysíláme

Muzikanti chystají protest proti vládě! Žádají o větší podporu kvůli následkům pandemie

24. července 2020 15:10
Muzikanti chystají protest proti vládě! Žádají o větší podporu kvůli následkům pandemie

Iniciativa #zazivouhudbu zorganizovala na pondělí 27. července demonstraci proti vládě. Protest se má konat od 18:45 na Staroměstském náměstí. Účastníci chtějí vyjádřit nesouhlas s jednáním vlády a také nabídnout možnou alternativu.

Lidé z hudební branže mají už evidentně dost nejistoty, která provází jejich život od doby zavedení opatření kvůli koronaviru. Kromě protestní akce organizátoři akce také napsali otevřený dopis premiérovi Andreji Babišovi.

„Jako první jsme přišli o práci kvůli opatřením proti koronaviru a dodnes nevidíme světlo na konci tunelu. Není jasné, od kdy bude možné pořádat větší hudební akce ani za jakých podmínek. Vláda omezila naši svobodu podnikání i možnost pracovat a nemá se k tomu, aby situaci řešila. Naše aktivity běží jen na patnáct procent, nekonají se festivaly, koncerty, hudebníci mají zrušená vystoupení, nevyrábějí se hudební nástroje, technické firmy nemají práci,“ stojí v dopise.

Zástupci iniciativy #zazivouhudbu požadují ustanovení jasných pravidel, podle kterých se bude do konce roku postupovat. Kromě toho mají i další požadavky jako například úlevy na nájemném ve státních a samosprávných budovách nebo snížení sazeb DPH na prodej hudebních nosičů.

 

Zdroj: novinky.cz, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat