Právě vysíláme

Muzikanti podpoří Ukrajinu, na Václavském náměstí zahrají Chinaski, Mirai, Tomáš Klus i Marie Rottrová

28. února 2022 12:10
Muzikanti podpoří Ukrajinu, na Václavském náměstí zahrají Chinaski, Mirai, Tomáš Klus i Marie Rottrová

Benefiční koncert pro Ukrajinu se uskuteční už zítra 1. března na Václavském náměstí v Praze. Na akci vystoupí například Mirai, Chinaski, Tomáš Klus, Marie Rottrová či hudebníci z České filharmonie. Další umělci se do programu postupně přidávají. Výtěžek poputuje na sbírku Člověka v tísni SOS Ukrajina.

Speciální benefiční koncert na pomoc lidem zasaženým válečným konfliktem na Ukrajině pořádá Česká televize v úterý 1. 3. Akce bude probíhat na pražském Václavském náměstí od 19 hodin. Přímý přenos odvysílá stanice ČT1 od 20:10 hodin. Večerem provede Světlana Witowská a Daniel Stach.
Ukrajinu se rozhodlo podpořit kapely například Chinaski, Mig 21, Mirai nebo Pražský výběr, zpěváci Marie Rottrová a Tomáš Klus, ten složil song na podporu všem Ukrajincům, z kterého mrazí. Dále pak Sbor Národního divadla nebo hudebníci z České filharmonie. Všichni umělci vystoupí bez nároku na honorář.
Program zprostředkuje také náhled na aktuální situaci na Ukrajině či vhled do života Ukrajinců v Česku. Výtěžek z benefičního koncertu poputuje do sbírky Člověka v tísni SOS Ukrajina. Organizace humanitární pomoc na Ukrajině poskytuje od roku 2014. Člověk v tísni je připraven pomoci nejen na Ukrajině, ale v případě potřeby i v okolních zemích, pokud je zasáhne uprchlická vlna.
Vyjádřit podporu všem lidem zasažených konfliktem můžete zasláním DMS ve tvaru:
DMS SOSUKRAJINA 30,
DMS SOSUKRAJINA 60 nebo
DMS SOSUKRAJINA 90
na telefonní číslo 87 777 nebo darem na sbírkový účet 9320 9320 / 0300.

Články, které by tě mohly zajímat