Právě vysíláme

Muzikanti pomohou jižní Moravě, odehrají pro ni benefiční koncert

7. července 2021 9:10
Muzikanti pomohou jižní Moravě, odehrají pro ni benefiční koncert

Čeští muzikanti pomůžou tornádem postiženým obcím na jižní Moravě. Dnes se Rybičky 48, Slza, Klára Vytisková a další zúčastní benefičního koncertu konajícího se v rámci projektu Společně pro Moravu, který odstartuje ve 20:00 hodin na Václavském náměstí.

Tornádo na jižní Moravě vzalo život sedmi lidem, několik jich zraněných stále leží v nemocnici a desítky osob přišly o střechu nad hlavou. V rámci projektu Společně pro Moravu se proto čeští hudebníci rozhodli bez nároku na honorář vystoupit na Václavském náměstí, a to už dnes ve 20:00 hodin.

Své písně zahrají Rybičky 48, Xindl X, Pavel Callta, Klára Vytisková, Slza, O5 & Radeček, Poetika, Juraj Hnilica a James Harries, programem pak budou provázet moderátoři Sandra Pogodová a Ondřej Lechnýř. Veškerý výtěžek z akce poputuje na účet Nadace Via, do jejíž sbírky pro obyvatele sedmi zasažených obcí přispěli lidé už téměř 200 milionů korun.

„Dojímá mě a velmi si toho vážím, že nejen interpreti, ale i všichni, kteří se na koncertu podílí od pódia, LED obrazovek, osvětlení, ozvučení, bedňáků, agregátu, mobilního oplocení a WC až po ubytování mimopražských techniků, stanů, štábu, který bude koncert vysílat, poskytovatele internetu, abychom mohli koncert vysílat a mnoha dalších se na koncertu podílí zdarma. Jediným a hlavním cílem koncertu je vybrat co nejvíce financí a pomoci lidem z postižených obcí. Všem za to, že se spojili pro dobrou a potřebnou věc, srdečně děkuji,“ uvedl organizátor Robin Suchánek.

Během koncertu budou moci lidé přispět skrze web www.darujme.cz/promoravu, zasláním peněz na účet 200900222/0800 nebo prostřednictvím dárcovských DMS.

Články, které by tě mohly zajímat