Právě vysíláme

„Mužská přirození se kvůli znečišťování planety zmenšují,“ sdílela na svém Twitteru aktivistka Greta Thunberg

29. března 2021 12:10
„Mužská přirození se kvůli znečišťování planety zmenšují,“ sdílela na svém Twitteru aktivistka Greta Thunberg

Osmnáctiletá Greta Thunberg se postarala o pořádný poprask, když na svém Twitteru sdílela zprávu z výzkumu doktorky Shanny Swan. Ta říká, že estery kyseliny ftalové mají za následek zmenšování penisů.

Greta Thunberg rozděluje svět. Zatímco jedni její snahu za lepší život na planetě oceňují, jiní ji za přílišnou aktivitu kritizují a hledají jakýkoliv důkaz o tom, že ani mladá Švédka nežije vždy podle toho, co hlásá.

Před pár dny se Thunberg postarala o pořádný poprask sdílením příspěvku Sky News, který říkal: „Penisy se kvůli znečišťování planety zmenšují.“ Aktivistka zprávu okomentovala slovy „uvidíme se na další demonstraci za lepší klima“. Doufá, že díky informaci o možném dopadu neustálého znečišťování planety začne brát její slova vážně více lidí.

Ve zprávě webu Sky News se hovoří o výsledku výzkumu Shanny Swan, podle které mají estery kyseliny ftalové používající se jako změkčovadla plastů negativní vliv na počet a kvalitu spermií. Účinek kyseliny zkoumala Swan nejdříve na hlodavcích. Během výzkumu zjistila, že jedincům, které chemické látce vystavila, se rodí mláďata s menšími pohlavními orgány. Později její slova potvrdil výzkum u lidí.

Zdroj: Twitter, Sky News, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat