Právě vysíláme

Na Antarktidě zaznamenali historicky první pokus o vraždu! Důvodem byla knížka

1. listopadu 2018 9:10
Na Antarktidě zaznamenali historicky první pokus o vraždu! Důvodem byla knížka

Na ruské polární stanici Bellingshausen zaznamenali historicky první pokus o vraždu na ledovém kontinentu! Jeden muž bodl druhého do hrudi poté, co mu prozrazoval rozuzlení detektivek, které četl.

Dvaapadesátiletý Sergej Savickij napadl kolegu Olega Beloguzova během oběda a po útoku se byl ihned nahlásit na vedení polární stanice. Napadeného údržbáře Beloguzova museli pracovníci na stanici odvézt letadlem do nejbližší nemocnice v Chile, kde ho doktoři ošetřili. Poté ho čekal převoz do ruského Petrohradu na další vyšetření. Beloguzov svým zraněním nakonec naštěstí nepodlehl. Muž, který na Antarktidě spolu se Savickijm strávil čtyři roky, označil bývalého kolegu za osobního nepřítele.

Útočníka Savického nyní čeká soud v Petrohradu a za pokus o vraždu mu hrozí až 15 let vězení. Zatím se neví, zda za jeho chování může i čtyřleté působení na ledové pustině, či ne.

Ruská polární stanice Bellingshausen, pojmenována po slavnému mořeplavci a „objevitele AntarktidyFabiana Gottlieba Thaddeuse von Bellingshausena, tak zaznamenala možná nejchladnější zločin všech dob!

Ruský pravoslavný kostel Nejsvětější Trojice na polární stanici Bellingshausen

 

Zdroj: ČTK, The Telegraph, Instagram

5 nejpříšernějších a hlavně nikdy neobjasněných vražd

Články, které by tě mohly zajímat