Právě vysíláme

Na Facebooku kolují falešné profily známých osobností, slibují statisíce

13. listopadu 2020 9:10
Na Facebooku kolují falešné profily známých osobností, slibují statisíce

Poslední dobou se rozmohl takový nešvar. Na Facebooku je každý den stále více podvodných videí se známými osobnostmi.

Všichni všeobecně víme, že spousta známých osobností má na sociálních veliký dosah. Leoš Mareš, Jaromír Jágr, RytmusRichard Krajčo, Karin Krajčo Babinská, Lucie Vondráčková a další známe osobnosti se stali obětmi podvodníků.

 

Marketingoví manažeři vědí, že získat známé osobnosti, aby byli tváří jejich značky, není jednouché a honoráře sahají až do miliónů. Co když jde o podvodníčky, kteří do toho nechtějí dát ani korunu? Naopak chtějí zneužít jejich jméno a okrást fanoušky?

Facebookem se šíří mnoho videí podobného typu. Jedná se o staré ukradené live streamy známých osobností! Hokejový Bůh Jarda Jágr prý rozdá první tisícovce fanoušků 50 tisíc korun, když odpoví na hádanku, budou sdílet jeho video a kliknou na odkaz.

 

Moderátor Leoš Mareš, prý věnuje prvním tisícům účastníků 5 000 euro! Všechny tyto podvodné videa zneužívají aktuální pandemii koronaviru, nelehkou situaci pro mnoho lidí.

 

Podobných videí je na Facebooku mnoho a principy podvodu jsou stejné. Slavný obličej ve videu vás má nalákat na to, abyste uvěřili ve věrohodnost odkazu.  Ukradené staré živé vysílání známé osobnosti je doplněno titulkem, který ohlašuje, že nejrychlejší fanoušci získají tisíce korun.

 

Jakmile podmínky splníte, tak se vám buď zavirujete počítač, který vám smaže veškerá data. Nebo v horším případě se proklikáte na stránku, kde vám oznámí, že jste vítěz a poté po vás budou chtít vyplnit údaje platební karty! Pozor, žádné peníze nevyhrajete, ale naopak vám vybílí bankovní účet.

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat