Právě vysíláme

Na koupaliště v rouškách a na pivo jen do 23:00! Jaké změny nás čekají od 25. května?

15. května 2020 13:09
Na koupaliště v rouškách a na pivo jen do 23:00! Jaké změny nás čekají od 25. května?

Už 25. května se život v České republice vrátí částečně do normálu. Ovšem za přísných bezpečnostních podmínek! Plán na tiskové konferenci představil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Hromadné akce včetně ve vnitřních prostorách budou od 25. května povoleny pro nejvýše 300 osob. Pokud počet nakažených nebude rapidně stoupat, kapacita se od 8. června zvýší na 500 lidí a od 22. června na 1000 návštěvníků. Rovněž bude umožněno pořádat letní tábory. Hygienické požadavky budou ale záležet na tom, zda půjde o tábor v budově, chatkách či stanech. Vyžadovat se bude důsledné provedení vstupního zdravotního filtru u dětí i ostatních účastníků akce.

Na koupalištích budou lidé muset po 25. květnu nosit roušky. Sundat ji mohou ve vodě, při cestě k ní nebo při pobytu na lehátku či ručníku. Kapacita bude omezena na deset metrů čtverečních na osobu, povinné jsou dvoumetrové rozestupy. Před vstupem si návštěvníci musí vydezinfikovat ruce. Tobogany jsou povoleny, musí se ale dodržet rozestupy 1,5 metru i ve frontě.

Ve vnitřních prostorách stravovacích zařízení, která se znovu otevřou veřejnosti 25. května, bude platit povinnost nošení roušky pro personál i hosty. Lidé u stolů ji budou moci odložit jen při konzumaci jídla a pití. Restaurace, hospody, noční kluby či diskotéky budou muset být uzavřeny mezi 23:00 a 6:00 hodinou. Občerstvení budou moci v této době prodávat přes výdejové okénko.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat