Právě vysíláme

Na základní škole v Texasu se střílelo. Zemřelo nejméně 21 osob, z toho 18 dětí

25. května 2022 1:10
Na základní škole v Texasu se střílelo. Zemřelo nejméně 21 osob, z toho 18 dětí

Při střelbě na základní škole v texaském městečku Uvalde bylo zabito nejméně 21 lidí, z toho 18 dětí. Guvernér Greg Abbott podle agentury AP řekl, že mrtvý je také střelec, kterého pravděpodobně zabili policisté.

„Zastřelil strašným, nepochopitelným způsobem 14 žáků a zabil učitele. Ramos, střelec, sám zemřel a je pravděpodobné, že ho zabili zasahující policisté,“ řekl Abbott na tiskovém brífinku. Později bylo upřesněno, že lidí zemřelo nejméně 21, z toho 18 dětí. Ty byly ve věku od šesti do deseti let. Spekuluje se, že nejdříve měl střelec, který si pušky zakoupil v den svých osmnáctých narozenin, postřelit svou babičku, jež aktuálně bojuje v nemocnici o život.

Předchozí zprávy hovořily o dvou mrtvých lidech a více než desítce zraněných dětí a policie uváděla, že střelec je ve vazbě. Střelba se odehrála na místní Robbově základní škole. Podle AP na školu chodí necelých 600 žáků. Všechny školy v okrese byly kvůli střelbě dočasně uzavřeny.

Podle Abbotta byl podezřelým střelcem 18letý Salvador Ramos. Oficiální podrobnější informace o polední střelbě jsou zatím útržkovité. Očekává se, že vzhledem k počtu zraněných bude počet obětí stoupat.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat