Právě vysíláme

Nad kanálem LA MANCHE pokračuje pátrání po nezvěstném fotbalistovi. Útočník EMILIANO SALA přestupoval z FC Nantes do Cardiffu City

23. ledna 2019 12:10
Nad kanálem LA MANCHE pokračuje pátrání po nezvěstném fotbalistovi. Útočník EMILIANO SALA přestupoval z FC Nantes do Cardiffu City

Pátrání po nezvěstném letadle, v němž se nacházela jarní posila týmu Cardiff City, pokračuje již druhý den. Policie na ostrově Guernsey uvedla, že dva letouny nyní zkoumají prostor kolem ostrovu Alderney, kde letadlo zmizelo. Salův otec v rozhovoru pro argentinskou televizi přiznal, že je z toho zničený.

Co se s letadlem stalo?

Letadlo s Emilianem Salou vzlétlo z nantského letiště v pondělí večer. Malé letadlo ale u ostrova Alderney, ležící v kanále La Manche, zmizelo z radaru. Přes snahy britských a francouzských bezpečnostních složek se stále neví, co se s letadlem stalo, případně kde se nyní nachází.

Emiliano Sala se po úspěšném čtyřletém působení v týmu FC Nantes chystal připojit k welšskému týmu Cardiff City, jenž hraje v anglické nejvyšší soutěži Premier League. Média v Argentině, odkud útočník pochází, informovala o tom, že útočník před letem přiznal svým rodičům, že je v letadle, „které vypadá, že se každou chvíli rozpadne“.

Emiliano Sala působil v týmu FC Nantes celkem čtyři roky

Událost zasáhla fotbalový svět. Majitel klubu FC Nantes, Waldemar Kita, na webových stránkách klubu označil Salu za „bojovníka“ a klub v tiskové zprávě prohlásil, že „doufá, že Emiliano (Sala) a ostatní pasažéři budou brzy nalezeni v pořádku a bezpečí“. Generální ředitel týmu Cardiff City dodal, že „hráči a fanoušci (Cardiffu City) jsou v šoku a modlí se (za Salu)“.

Záchranáři zatím neví, co mohlo záhadné zmizení způsobit. Policie na ostrově Guernsey ale uvedla, že v případě přistání na moři neměla posádka moc velikou šanci na přežití. Doufejme, že policejní předpoklad tentokrát nevyjde a že Sala a ostatní členové posádky budou nalezeni v pořádku.

Zdroj: BBC, fcnantes.com, Twitter, Washington Post, Instagram

Labrador prostřelil nohu hráči amerického fotbalu. Jak se to stalo?

Články, které by tě mohly zajímat