Právě vysíláme

Naděje neumírá! Rodiče se shledali se svým ztraceným synem po 32 letech

22. května 2020 12:10
Naděje neumírá! Rodiče se shledali se svým ztraceným synem po 32 letech

Naděje nikdy neumírá! To je heslo, kterým se řídila žena z Číny, které se před 32 lety ztratil syn. A protože to zoufalá matka nikdy nevzdala s jeho hledáním, nyní se svým ztraceným dítětem znovu setkala.

Muž jménem Mao Jin zmizel v roce 1988 ve věku dvou let ve městě Si-an. Ztratil se otci po cestě z jeslí a byl unesen překupníky lidí, kteří ho prodali za 20 tisíc korun jiné rodině. Skuteční rodiče dnes již dávno dospělého muže pak nikdy nepřestali po synovi pátrat a celých 32 let se ho snažili najít.

Maova matka Li Ťing-č’ dlouhá léta vyvěšovala letáky a o synovi několikrát mluvila i v televizi. Nakonec jej našla díky digitálním technologiím. Experti pomocí snímků z dětství vytvořili Maovu současnou podobu a porovnali ji s fotografiemi v národní databázi. Muže se pak opravdu podařilo najít a pomocí testů DNA se potvrdilo, že se opravdu jedná o tehdy ztraceného chlapečka. Policie pak uvedla, že klučík vyrůstal pod jiným jménem v 600 kilometrů vzdáleném městě.

Setkání čtyřiatřicetiletého muže s biologickými rodiči bylo velmi dojemné a odehrálo se před několika televizními štáby. Maova matka i otec plakali štěstím a slzy dohnaly i jejich syna. Ten poté médiím potvrdil, že chce s rodiči nyní strávit nějaký čas a uvidí, co přinese budoucnost.

 

Zdroj: BBC

Články, které by tě mohly zajímat