Právě vysíláme

Nádherný dalmatin má na nose skvrnu, která vypadá jako srdíčko

29. září 2020 18:00
Nádherný dalmatin má na nose skvrnu, která vypadá jako srdíčko

Dvouletý dalmatin Rorschach je pořádný srdcař! Jeho majitelé Rick a Joanne Dower si ho pořídili, aby dělal společníka autistickému synovi. Tato role mu tak sedla, že se z něj brzy stane profesionální asistenční pes.

Je to hrdina

Rick a Joanne Dower žijí v australském městě Brisbane a před dvěma lety si Rorschacha pořídili jako domácího mazlíčka. Australský pár totiž tehdy doufal, že nový pejsek pomůže synovi Ethanovi, jenž trpí autismem. Tento sen se jim nepochybně splnil a Rorschach si se synem rozumí natolik, že jsou nyní nejlepší kamarádi.

Nádherný dalmatin s Ethanem strašně rád trávil čas, a tak se Rick a Joanne rozhodli, že ho vycvičí, aby Ethanovi mohl dělat asistenčního psa. Rorschach tak zahájil speciální kurz, po němž bude o Ethana moci plnohodnotně pečovat.

Kurz sice tomuto roztomilému pejskovi trochu překazil koronavirus, ale jakmile se opatření proti šíření Covidu-19 v Austrálii uvolní, Rorschach bude moci opět pokračovat. My tomuto nádhernému pejskovi přejeme hodně štěstí a doufáme, že se mu podaří stát se asistenčním psem co nejdřív!

Zdroj: Metro UK, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat