Právě vysíláme

Napravený neonacista si chtěl z obličeje odstranit rasistická tetování. Jeho proměna je neuvěřitelná!

13. dubna 2021 15:10
Napravený neonacista si chtěl z obličeje odstranit rasistická tetování. Jeho proměna je neuvěřitelná!

Ačkoliv naše chyby z minulosti nezměníme, můžeme se z nich alespoň poučit. I Američan Bryon Widner za sebou nemá pěkné období a snaží se na něj zapomenout. Jeho chyby mu navíc připomínalo obrovské tetování poseté po skoro celém jeho těle.

Bryonovo dospívání bylo ve znamení velké nenávisti. V pouhých 14 letech se muž stal skinheadem a začal být součástí skupiny nazvané Vinlanders Social Club, která se stala největší neonacistickou skupinou ve státě Indiana. Svůj život později Bryon zasvětil nenávisti vůči lidem jiné rasy a obličej si dokonce nechal potetovat několika rasistickými symboly.

Vše se změnilo v roce 2005, kdy Bryon potkal svou nynější ženu Julii a páru se narodil syn. V tu chvíli si muž uvědomil, že v nenávisti se přece dítě vychovávat nedá a rozhodl své životní smýšlení nadobro změnit. Bryon neonacistickou skupinu opustil a byl připraven začít znovu. S jeho strašlivou minulostí ho však stále spojovalo tetování, které mu nakonec i způsobovalo vážné deprese. „Byl tak moc zoufalý a chtěl se tetování zbavit, že jsem si myslela, že vezme kyselinu a stříkne si ji do obličeje,“ řekla Julie, která se rozhodla, že svému muži pomůže.

Julie kontaktovala antirasistickou aktivistku Daryle Jenkins a pověděla jí manželův příběh. Po několika schůzkách pak bylo rozhodnuto, že Bryon se opravdu znovu touží začlenit do normální společnosti a musí se mu pomoct. Napravenému neonacistovi byl tedy přidělen kontakt na skvělého plastického chirurga, který mu tetování z obličeje odstranil.

Odstranění kérek samozřejmě nebylo jednoduché a trvalo celý jeden rok. Bryon také musel podstoupit mnoho procedur, které byly velmi bolestivé. Všechno trápení však nakonec stálo za to a nyní je tvář mladého tatínka opět čistá. Bryon je připravený žít nový život a vychovávat svého syna ne v nenávisti, ale v lásce.

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat