Právě vysíláme

Narodila se v zamořeném ČERNOBYLU, dnes je zdravá jako řípa! Příběh Marijky Sovenko je zázračný

16. června 2019 14:10
Narodila se v zamořeném ČERNOBYLU, dnes je zdravá jako řípa! Příběh Marijky Sovenko je zázračný

Jméno Marijka Sovanková vám patrně nic neřekne. Věřte, ale že tato devatenáctiletá dívka je nyní patrně neslavnější blondýnkou na Ukrajině. Za svou slávu vděčí populárnímu seriálu Černobyl a její příběh je opravdu ohromující.

Marijka se narodila v roce 1999 a na svět přišla v zakázané zóně v Černobylu. Její rodiče LydiaMikhail Sovenkovy odmítli místo postižené radiací opustit a rozhodli se zůstat ve svém domovu kvůli tomu, že jim prý sovětské úřady odmítly zařídit náhradní bydlení. Otec Marijky pracoval v době havárie jako hasič a vybuchlý reaktor pomáhal i hasit. Měl však velké štěstí a tragédii na rozdíl od několika svých kolegů přežil.

Jeho žena porodila Marijku doma a Mikhail jí u toho asistoval. Narozenou dceru pak manželé vychovávali, jak nejlépe mohli, a i když dítě jistě zahrnovali láskou, mála holčička stejně pila mléko od krav, jenž se pásly v zamořených pastvinách a koupala se ve vodě, která byla vystavena zvýšené dávce radiace.

Marijka podle svých slov zažila šťastné dětství a jediné, co jí tehdy chybělo, byli kamarádi. Další děti se totiž pochopitelně v oblasti Černobylu nevyskytovaly. Dnes žije půvabná blondýnka v Kyjevě a jako studentka si přivydělává prací v baru. Ačkoliv je naprosto v pořádku, odborníci varují, že by se její zdravotní stav mohl zhoršit v průběhu let. Mladé studentce tak nezbývá nic jiného než doufat, že právě ji černobylská havárie nepostihne.

 

 

Zdroj: DailyMail

Články, které by tě mohly zajímat