Právě vysíláme

Ne všude fandí svátku zamilovaných! V Pákistánu oslavy sv. VALENTÝNA zakázali. Proč?

9. února 2018 16:10
Ne všude fandí svátku zamilovaných! V Pákistánu oslavy sv. VALENTÝNA zakázali. Proč?

Pákistánský komunikační dozorový úřad varoval místní televizní a rozhlasové stanice před propagací svátku svatého Valentýna. Veřejné oslavy svátku zamilovaných loni zakázal místní soud.

Svátek sv. Valentýn vyvolává v Pákistánu každoročně smíšené reakce. Populární je především mezi mladými Pákistánci, kteří svým milovaným dávají čokolády, přáníčka a další dárky. Podle odpůrců je však svátek produktem Západu a v rozporu s islámem a proti jeho oslavám pořádají i protivalentýnské kampaně.

Pákistánský prezident Mamnún Husajn v roce 2016 vyzval studenty, aby se místo oslav sv. Valentýna soustředili spíše na svá studia. Tento svátek podle něj nemá s kulturou muslimské země nic společného.

Někteří uživatelé sociálních sítí však varování cenzurního úřadu kritizují. „Kazatelé plní nenávisti, kteří podněcují násilí ve jménu islámu, jsou zpět a pákistánský stát je v tom podporuje. Je snad vyznání lásky, balónky ve tvaru červených srdcí a prodejci květin hrozbou pro tuhle republiku a islám?,“ napsal na svém Twitteru místní novinář Ahmad Núraní.

 

Zdroj: ČTK

Valentýnská mánie: Nejlepší filmové PUSY. Top 10

Články, které by tě mohly zajímat