Právě vysíláme

Nečekané odhalení videa hororové nehody, při které řidič smetl kočárek

24. května 2021 13:10
Nečekané odhalení videa hororové nehody, při které řidič smetl kočárek

Hororová nehoda auta s kočárkem, která minulý týden obletěla český internet má překvapivé rozuzlení.

Od čtvrtka médii a sociálními sítěmi kolují záběry z děsivé dopravní nehody. Natočené video za jízdy dokumentuje nebezpečně řítící se auto, které smete v plné rychlosti ze silnice kočárek. Video zobrazuje partu mladých lidí, která se baví za jízdy a nepozorného řidiče, který jel více než sto kilometrů v hodině, jeho nepozornost a fatální konec. Video se rázem stalo hitem na sociálních sítích a lidé si ho začali hojně sdílet.

V pátek začali internetem kolovat nové záběry tentokrát z kabiny řidiče dodávky, která zachycuje nehodu a náraz do kočárku z druhé strany.

Odhalení

Dnes vyšlo najevo, že se naštěstí nikomu nic nestalo. Hororové video je součástí kampaně České asociace pojišťoven, organizace Besip společně s policií a Ministerstvem dopravy. Autorem klipu je režisér Vít Klusák. Nová kampaň má zlepšit bezpečnost na silnicích.

Cílem kampaně bylo vyvolat diskusi nad tématem nepřiměřené rychlosti na českých silnicích a zároveň zjistit, jaké je vnímání české společnosti ve vztahu k nepřiměřené rychlosti. Nehodu řešili na svých profilech i influenceři a známé osobnosti, mezi kterými byla i naše moderátorka Zorka Hejdová. Reakce na sociálních sítích i v komentářích pod články přišla okamžitě.

„Cíl je jasný! Rozpoutat diskuzi, upozornit na téma nebezpečné rychlé jízdy a sáhnout tak do svědomí nás řidičů! A když vidím to množství reakcí v directu, myslím, že se to daří! A je jedno, že video bylo fake…, protože sdělení je jasné… Příště už to fake být nemusí!“ napsala Zorka na svém Instagramu.

„S podobnými záběry jsme konfrontováni často a jejich zveřejňování může být pro řadu lidí odstrašujícím příkladem. Kdyby jel řidič mladé posádky pomaleji, měl by dostatek času zareagovat a napravit nejen svou chybu, ale i chybu někoho jiného. Lidé jsou pod tlakem uspěchané doby, neustálého zrychlování a spěchu. Stále jim chybí nějaké minuty, které bohužel většina dohání na tom nejnevhodnějším místě. Za volantem. Proto je důležité upozornit na problém nepřiměřené rychlosti na českých silnicích a na fatální dopady, které jsou s ní spojené,“ řekl pro Extra ke kampani Tomáš Neřold, vedoucí oddělení Besip Ministerstva dopravy.

Projekt Bezpečně na cestě multimediální skupiny Active Radio je zaměřen primárně na snížení počtu nehod s přímým následkem smrti a zároveň snížení počtu celkových zranění v rámci nehodovosti. Realizace projektu je financována z prostředků Fondu zábrany škod, a to podle pravidel uveřejněných na stránkách www.fondzabranyskod.cz.

Zdroj: Instagram, Extra

Články, které by tě mohly zajímat