Právě vysíláme

Nechutné: Davida Pastrňáka obvinili ze smrti syna Vigga

10. května 2022 9:10
Nechutné: Davida Pastrňáka obvinili ze smrti syna Vigga

David Pastrňák musí čelit ošklivému útoku z řad fanoušků hokejové Caroliny. Poté, co nechtěně zranil jejího brankáře Raantu, doplnili fanoušci Hurricanes do jeho životopisu na Wikipedii popisek označující českého útočníka za toho, kdo může za smrt svého syna Vigga.

V červnu uplyne rok od chvíle, kdy David Pastrňák přišel o syna. Se švédskou partnerkou Rebeccou životní tragédii ustáli, ztráta dítěte však pro ně navždy zůstane velmi bolestnou. Do rány mu nyní „přisypali sůl“ fanoušci Caroline Hurricanes, jejichž brankáře Raantu český hokejista nechtěně zranil při posledním vzájemném utkání.

Viggo se narodil 17. června. Šest dní poté ho jeho otec zastřelil,“ připsali do životopisu Pastrňáka v internetové encyklopedii Wikipedia. Než stihli větu správci vymazat, všimlo si jí několik dalších osob, které si ji vyscreenovali a sdíleli na sociálních sítích.

Ze strany Bruins se okamžitě dočkal zastání. „Váš kapitán také přišel o dceru. Co kdybychom něco takového udělali my vám? Jak byste reagovali?“ připomněl jeden z fanoušků smrt dítěte Jordana Staala. Podobně jako Pastrňák o dceru přišel jen deset dní po jejím narození.

Sám český hokejista se za poranění brankáře Raanta omluvil. „Jestli si někdo myslí, že jsem to udělal schválně, nerozumí hokeji,“ nechal se slyšet Pastrňák, který platí za bezproblémového hráče.

Články, které by tě mohly zajímat