Právě vysíláme

Nejdůležitějších devět let života? Leonardo DiCaprio varuje lidstvo před pasivitou

26. ledna 2022 16:10
Nejdůležitějších devět let života? Leonardo DiCaprio varuje lidstvo před pasivitou

Herec Leonardo DiCaprio v nedávném rozhovoru varoval společnost před následujícími devíti lety. Podle něj jde o časový úsek, který bude pro další budoucnost lidstva klíčový.

„V životě mám dvě velké vášně – herectví a ochranu přírodního světa s tím, že se snažím svět informovat o klimatické krizi. Myslím si, že existuje celosvětový pocit úzkosti z toho, že stávající mocní – soukromý sektor i vlády – nedělají tento přechod dostatečně rychle. Máme doslova jen devítileté okno,“ varoval herec s tím, že pokud lidstvo nezmění svůj přístup k věcem ekologie, po následujících devíti letech už může být pozdě.

Jestli jsi jednotlivec, musíš se začít zapojovat. Musíš volit lidi, které tento problém trápí a vědu berou seriózně. A na státní ani regionální úrovni bychom neměli mít žádné volené lídry, kteří neposlouchají vědu,“ dodal DiCaprio.

V souvislosti s varováním před klimatickou krizí bývá také často skloňován jeho zatím poslední snímek Don’t Look Up, ke kterému řekl: „Jsem rád, že vytváří konverzaci. Tento film sledují lidé po celém světě a mezi světovou komunitou panuje pocit úzkosti. Kdo ví, jestli film dokáže cokoliv změnit, ale jsem rozhodně hrdý, že jsem součástí uměleckého počinu jako tento. Jak řekla Jennifer Lawrence ve filmu, alespoň jsme to zkusili,“ uzavřel známý herec.

Zdroj videa: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat