Právě vysíláme

Nejstarší člověk vyléčený z koronaviru! V kolika letech se ženě podařilo přemoct zákeřný vir?

16. května 2020 14:10
Nejstarší člověk vyléčený z koronaviru! V kolika letech se ženě podařilo přemoct zákeřný vir?

Mezi nejrizikovější skupiny koronaviru patří staří lidé a bohužel řada z nich i zákeřnému viru podlehla. Mezi záplavou smutných zpráv jsou však i ty dobré a z Covidu-19 se podařilo vyléčit i 113 let staré ženě!

„Cítím se velmi dobře, přiměřeně svému věku,“ popsala svůj stav po překonání nákazy nejstarší Španělka María Branyas, která žije už dvacet let v domově pro seniory v katalánském městě Olot. Koronavirus se u ní potvrdil v dubnu a od té doby byla v izolaci na svém pokoji v domově pro seniory. Celá rodina, která čítá i 11 vnoučat a 13 pravnoučat, už se těší, až opatření proti šíření koronaviru skončí a budou babičku moci navštívit. Prozatím jsou ale rády, že se o Maríu stará výborný personál, který po ženu po vyléčení obdaroval květinami.

Španělsko patří k zemím nejvíce postiženým pandemií Covid-19, dosud se v této zemi se 47 miliony obyvatel potvrdilo na 228 000 případů nákazy, z toho 26 920 lidí zemřelo a 138 980 se uzdravilo. María je podle všeho nejstarším člověkem na světě, které se podařilo vir překonat.

 

Zdroj: Ladbible

Články, které by tě mohly zajímat