Právě vysíláme

Nejtlustší chlapec světa začal hubnout. Jeho proměna bere dech!

17. dubna 2019 13:10
Nejtlustší chlapec světa začal hubnout. Jeho proměna bere dech!

Když se fotografie indonéského chlapce jménem Arya Perman objevily před nějakou dobou na internetu, celý svět zůstal v šoku. Teprve třináctiletý klučina totiž vážil skoro 200 kilo a kvůli své váze byl považován za nejtlustší dítě planety.

Školák ze Západní Jávy na tom byl opravdu špatně. V pouhých 10 letech vážil 190 kilo a kvůli své tloušťce se nemohl ani hýbat. Rodiče ho dokonce museli mýt ve venkovním bazénu, protože se nevešel do sprchy.

Jednoho dne si však naštěstí chlapec uvědomil, že svůj životní styl musí změnit a začal hubnout. Nejprve podstoupil operaci, jenž mu zmenšila žaludek a posléze začal držet dietu. Svůj jídelníček zcela změnil. Místo nezdravých jídel a sladkých limonád začal jíst ryby, ovoce a zeleninu.

Tlouštík je pryč!

Po tvrdé dřině se Arya dočkal skvělého výsledku. Místo téměř dvou set kilo má nyní 85 kilogramů a cítí se velice dobře. Dokonce začal sportovat a nyní si může jít ve s kamarády zahrát fotbal. I po psychické stránce se chlapci daří. Jak uznávají i jeho rodiče, dříve věčně napjatý hoch má teď dobrou náladu a je mnohem víc klidný a sebejistý. Dokonce může začít chodit i znovu do školy.

Ačkoliv se chlapci nyní daří, před sebou má ještě hodně práce. Váha 85 kilo je na jeho věk přeci jen ještě hodně vysoká, a tak musí hubnout dál. Bývalého tlouštíka navíc čeká další boj. S úbytkem nadměrné váhy je totiž spojena i přebytečná kůže, která teď Aryovi visí z celého těla. Chlapce tak čeká další operace, po které snad už bude vypadat jako zdravý třináctiletý kluk.

 

Zdroj: DailyMail

Články, které by tě mohly zajímat