Právě vysíláme

Největší kočkou na světě je tento kříženec tygra a lva. Neuvěříte, kolik váží a kde se venčí!!

11. června 2019 14:10
Největší kočkou na světě je tento kříženec tygra a lva. Neuvěříte, kolik váží a kde se venčí!!

Obrovský kříženec tygra se lvem, anglicky nazývaný liger (složenina anglických slov lion a tiger), vzbuzuje respekt už jen při pohledu.

Mike Holston, kterému sociální média přezdívají Skutečný Tarzan, se postaral o senzaci, když vypublikoval krátké video, ve kterém vede tohoto obra na procházku v Jižní Karolině.

Tím obrem je ve skutečnosti kočka jménem Apollo, která je křížencem tygra a lva a vyrostla do nevídaných rozměrů.  Jen pro představu, běžná lvice váží kolem 130 kilogramů, zatímco Apollo má 320 kilo!

Mike spolu s ochráncem přírody, Kodym, ve videu kráčí vedle této šelmy, jako by vedli na procházku zlatého retrívra. “Tenhle obr se jmenuje Apollo a je to největší žijící kočka na této planetě,“ říká Kody.

A Mike dodává: „Otázkou zůstává, co všechno by tahle ‚věc‘ dokázala sníst? Věřím, že by dokázala spořádat všechno v dohledu, cokoli v dohledu. Myslím, že smečka těchto šelem by hravě zvládla sejmout stádo slonů. Jak majestátní zvíře. A navíc dokáže vyvinout rychlost až 60 kilometrů v hodině jen po pár krocích.“

Zdroj: Instagram, The Sun

Články, které by tě mohly zajímat