Právě vysíláme

Nejzbytečnější smrt v roce 2018? O Darwinovu cenu „zabojují“ i Češi!

6. ledna 2019 15:10
Nejzbytečnější smrt v roce 2018? O Darwinovu cenu „zabojují“ i Češi!

O Darwinových cenách jste už určitě slyšeli. Pomyslné ceny o tu nejzbytečnější a možná i nejhloupější smrt uplynulého roku vždy poutají mnoho pozornosti a lidé žasnou nad tím, kvůli jakým bizarním  situacím může někdo přijít o život.

Ceny s nádechem ironie jsou pojmenovány po Charlesi Darwinovi, zakladateli evoluční biologie. Hlavní myšlenkou tohoto ocenění je, že zbytečná a kuriózní smrt jedince je podle teorie přirozeného výběru dána geneticky. Jedinec svou smrtí tak vlastně podle Darwina přispěje k tomu, že už se nemůže nadále rozmnožovat.

Pro rok 2018 bylo nominováno celkem 18 adeptů, o vítězi se pak může hlasovat na stránkách Darwin Awards. My jsme pro vás vybrali pět nejzajímavějších příběhů včetně jednoho přímo z České republiky.

  1. Naivní misionář

O samozvaném misionáři Johnu Allenovi Chau slyšel snad celý svět. Laskavý, ale naivní Američan se vydal na zakázaný indický ostrov Severní Sentiel s cílem poučit tamní kmen o křesťanství. Lidé žijící naprosto mimo civilizaci však Johna považovali za nepřítele a prakticky hned po jeho příjezdu ho zabili luky a šípy. Allanovo tělo pak navíc obmotali provazy a táhli několik kilometrů po zemi.

  1. Pokus o vraždu s nečekaným koncem

Devatenáctiletý mladík z Německa vyvedl na Den svatého Valentýna přítelkyni na procházku. Během cesty se však pár pohádal a mladík strčil svou partnerku do ledové řeky. V afektu skočil do vody i on a právě to se mu stalo osudným. Zatímco dívka uměla plavat a ze studené řeky se jí podařilo dostat, mladík plavat neuměl a prakticky ihned se začal topit. Z pokusu o vraždu se tedy nakonec stala nechtěná sebevražda.

  1. Dráždění medvěda

Když jel muž jménem Prabhu Bhatara domů ze svatební oslavy, zastavil se v lese, aby si odpočinul. Na místě potom narazil na medvěda, který vypadal, že je zraněný. Místo toho, aby se muž z místa zdekoval a zavolal odbornou pomoc, nenapadlo ho nic lepšího než za medvědem jít a rovnou si s ním udělat selfie. Jak to dopadlo? Asi tušíte…

  1. Pokus o chycení krajty

Muž z Malajsie našel na silnici dlouhou krajtu mřížkovanou. Když uviděl, jak je velká, rozhodl se jí chytit a posléze prodat. A přestože se mu nebezpečného plaza opravdu podařilo dostat na motorku, druhý den ráno našli muže mrtvého s hadem omotaným kolem těla.

  1. Případ z Čech

Do letošních nominacích se probojovali i Češi. Hledači kešek nedbali na předpověď počasí a i za nepříznivého počasí se vydali do kanálu blízko Vltavy. Tam se dva členové ze čtyřčlenné skupiny utopili.

Zdroj: Darwin Awards.com

 

Kuriózní nehoda: Potápěč skončil v nemocnici kvůli sexu s obří škeblí

Články, které by tě mohly zajímat