Právě vysíláme

Nekončící fronta, pláč a květiny! Česko se loučí s KARLEM GOTTEM

11. října 2019 9:49
Nekončící fronta, pláč a květiny! Česko se loučí s KARLEM GOTTEM

Tisíce truchlících a slzy v očích! Česká veřejnost se dnes loučí s Karlem Gottem a pražský Žofín je přeplněn fanoušky, kteří dávají sbohem oblíbenému mistrovi.

Do velkého sálu paláce Žofín na Slovanském ostrově byla přivezena zpěvákova rakev už v šest hodin ráno a veřejné rozloučení začalo o dvě hodiny později. Někteří Gottovi fanoušci však dokonce před Žofínem nocovali, aby se se zpěvákem mohli rozloučit jako první. I to ostatně dokazuje, jak moc byl Gott v naší zemi populární.

Jak informuje Česká tisková kancelář, rakev Karla Gotta je obklopena velikými bílými hořícími svícemi, po stranách pódia stojí vojáci a čtyři muži jsou připraveni napomáhat plynulému postupu smutečních hostů. Většina lidí má drobnou kytičku, někteří zpěvákovi fanoušci ale přinášejí i veliké kytice. V sále zní výběr Gottových písní, pořadatelé zvolili pomalejší skladby. Zaznívají i písně v němčině. Na pódiu je navíc umístěno obrovské srdce z růží od manželky Ivany na kterém stojí: „Navždy tě budu milovat. Tvá Ivana.

Zájem o poslední rozloučení se zpěvákem je opravdu mimořádný, palác Žofín bude zřejmě otevřen až do půlnoci a fronta fanoušků je nekonečná: sahá od Žofína přes most Legií až na Smíchov. Média informují, že do Žofína dorazí až 2 000 truchlících za hodinu.

Více o smrti Karla Gotta zjistíte ZDE!

Zdroj: Instagram, ČTK

Články, které by tě mohly zajímat