Právě vysíláme

Německá „AntiGreta“ NAOMI! Klimatičtí skeptici chtějí mladou studentku proslavit po celém světě

26. února 2020 9:10
Německá „AntiGreta“ NAOMI! Klimatičtí skeptici chtějí mladou studentku proslavit po celém světě

Klimatičtí skeptici a odpůrci Grety Thunberg budou mít možná brzy svojí vlastní verzi švédské ekologické aktivistky. Mladá Němka Naomi Seibt totiž zastává opačné názory na klima než Greta a světová média ji začala nazývat „AntiGreta“.

Naomi má s Gretou mnoho společného – je mladá, studuje, má blonďaté vlasy a nebojí se projevit svůj názor. V jedné zásadní věci se však od své švédské „kolegyně“ přeci jen liší. Na klimatické změny má úplně jiný názor a snahu bojovat za lepší klima považuje za „nelidskou ideologii“. Stejně tak je skeptická k feminismu, k liberálnímu přístupu k migraci, k veřejnoprávním médiím a německá média ji považují za sympatizantku německé krajně pravicové strany Alternativa pro Německo.

Naomi doposud působila pouze na YouTube a příliš velkou pozornost nebudila. Nyní si dívky ovšem všiml americký think tank Heartland Institute, který se věnuje klimatické enviromentální politice a doufá, že se mu podaří z Naomi udělat stejně populární osobnost, jako je Greta Thunberg.

„Je fantastickým hlasem svobodného trhu a klimatického realismu,“ řekl pro The Washington Post ředitel společnosti Heartland Institute James Taylor a potvrdil, že Němka se může stát hlasem konzervativně smýšlejících lidí.

Samotná Naomi tvrdí, že odpor vůči klimatickému aktivismu v sobě objevila nedávno. V televizi totiž viděla protesty Grety Thunberg a prý se zhrozila z pohledu na mladé lidi, co křičí, že naše planeta nesmí umřít.

S německou klimatickou skeptičkou bylo natočeno propagační video společnosti Heartland Institute, ve kterém byla světu dívka představena. Naomi Seibt vs. Greta Thunberg: Komu máme věřit?“ hlásí záznam. Uvidíme, jak to s mladou Němkou dopadne…

 

 

Zdroj: The Washington Post

Články, které by tě mohly zajímat