Právě vysíláme

Nenasytný Pac–Man: Za sklizní řepky pod horou Říp stojí umělecká skupina Ztohoven

25. května 2021 15:10
Nenasytný Pac–Man: Za sklizní řepky pod horou Říp stojí umělecká skupina Ztohoven

Umělecká skupina Ztohoven se přihlásila k obřímu obrazu Pac–Mana v řepkovém poli pod horou Říp. Obrazec žravého Pac–Mana ze stejnojmenné počítačové hry má představovat Andreje Babiše.

„22. května, v mezinárodní den biodiverzity a v den výročí spuštění hry Pac-Man, skupina Ztohoven vytvořila Pac–Mana v řepkovém poli, na kterém hospodaří koncern Agrofert. Pravděpodobně se jedná o největší obrazec v poli, rozkládající se na 18 hektarech řepkového porostu. Pole se nachází v obci Rovné pod horou Říp,“ uvedla skupina Ztohoven na svých sociálních sítích a přihlásila se tak k autorství obřího obrazce na poli pod bájnou horou Říp na Litoměřicku, kde řepku pěstuje společnost ze skupiny Agrofert.

I další vyjádření skupiny na Facebooku potvrzuje, koho má nenasytný Pac–Man ze stejnojmenné hry z roku 1980 představovat. Pac–Man vyžral dotace a podařilo se mu dokonale vyžrat také pojmy jako kapitalismus nebo socialismus, které se dnes volně zaměňují. Jsme ve fázi společenské lobotomie kdy pravá a levá hemisféra nesmiřitelně prosazují svou bez schopnosti hledat společnou řeč mimo kategorie pravolevého vidění světa…,“ pokračuje v jiném vyjádření skupina.

Projekt s názvem Vystupte ze hry! vznikal s přispěním asi dvacítky členů a příznivců skupiny, práce to prý byla na několik dní. Kromě něj Ztohoven stojí za projekty jako vyvěšení rudých trenek nad Pražským hradem, simulací atomového výbuchu v přímém přenosu, nebo za filmem Občan K., kdy si členové skupiny „vyměnili“ identity a na falešné občanské průkazy se ženili, rozváděli, atd.

"Pac-Man nikdy nebude mít dost."

Posted by Ztohoven on Tuesday, May 25, 2021

 

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat