Právě vysíláme

Nepochopitelné: Dva muži pomáhali po tornádu na Moravě a přitom ukradli místním elektroniku

26. července 2021 14:36
Nepochopitelné: Dva muži pomáhali po tornádu na Moravě a přitom ukradli místním elektroniku

Opravdu nepochopitelného činu se podle policie dopustila dvojice dělníků, kteří přijeli pomáhat do tornádem postižených Mikulčic na Hodonínsku. Místním ukradli notebooky a mobilní telefony. Vzhledem k vyhlášenému stavu nebezpeční jim hrozí přísnější tresty.

Šlo o dva muže ve věku 23 a 44 let, kteří podle svých slov pomáhali v obcích postižených tornádem. „Při hledání jídla a oblečení si povšimli v kulturním domě v Mikulčicích v krabici odložených notebooků a mobilních telefonů. Muži, kteří se už několikrát dostali do křížku se zákonem, využili příležitosti a elektroniku odcizili,“ uvedl mluvčí policie.

Lup za více než 50 000 korun odnesli do svého přechodného bydliště. „Mladšímu z nich se pak celá záležitost rozležela v hlavě a věci následující den prostřednictvím svého šéfa odevzdali policistům. I tak je kromě ostudy neminou nepříjemnosti,“ uvedl mluvčí.

Policie muže stíhá pro krádež, které se dopustili ve stavu nebezpečí. Hrozí jim tak přísnější, až osmiletý pobyt za mřížemi.

V obcích postižených tornádem podle policie dosud k rozsáhlejším krádežím nedocházelo, nebo jim je lidé nehlásili. Zabývali se například případem, kdy někdo hasičům ukradl elektrocentrálu. Pachatele policisté dopadli, ujížděl v odcizeném voze. Vyšetřovali například i krádež kabelky s platební kartou.

V Mikulčicích na Hodonínsku pokračovalo 26. července 2021 odstraňování škod, které v obci způsobily silné bouřky s krupobitím a tornádo, ale také po víkendové silné bouřce.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat