Právě vysíláme

Netradiční ozdoby. Policie nastrojila vánoční stromek fotkami zločinců

7. prosince 2020 14:10
Netradiční ozdoby. Policie nastrojila vánoční stromek fotkami zločinců

Rozporuplné reakce vyvolali policisté z Alabamy, kteří na sociálních sítích sdíleli svůj vánoční stromek. Na ten kromě tradičních ozdob pověsili také fotografie zločinců, které letos chytili.

„Náš vánoční stromeček jsme ozdobili fotkami zločinců, abychom ukázali, kolik jich už není na ulicích v Mobile! Nezvládli bychom to bez našich věrných sledujících,“ uvedli policisté na Facebooku v komentáři k fotce stromečku s padouchy.

Příspěvek kvůli kritickým reakcím stáhli. Mnozí totiž jejich nápad shledali krutým a ponižujícím. Bernard Simelton, šéf alabamské pobočky asociace bojující za práva nebělošského obyvatelstva NAACP ho odsoudil jako „opovrženíhodné chování“.

Mluvčí úřadu šerifa uvedla, že stromeček byl fotografiemi údajných zločinců „vyzdoben“ v počítačovém software, na tom skutečném nejsou. Šlo podle ní o dobrou věc, protože ukazoval „kariérní zločince“, které se podařilo dostat za mříže. Fotografii z Facebooku stáhla kvůli výhrůžkám smrtí.

Není to přitom poprvé, co se policisté v alabamském Mobilu pustili na tenký led. Minulý rok se zase nechali vyfotit s „přikrývkou pro bezdomovce“, kterou slepili z kartonových cedulí používaných při žebrání. „Chtěli bychom všem popřát veselé Vánoce, hlavně našemu kapitánovi,“ napsali tehdy k fotografii.

Zdroj: ČTK, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat