Právě vysíláme

Netypické asistenční zvíře! Žena absolvovala let s poníkem

5. září 2019 15:10
Netypické asistenční zvíře! Žena absolvovala let s poníkem

Na palubě letadla můžete potkat všelicos: knížky, počítače, plyšáky, nejrůznější talismany, ale i menší zvířata. Američanka však let absolvovala s poníkem. Aerolinky posléze vysvětlily, že šlo o asistenční zvíře.

Abrea Hensleyová měla na svůj let z Chicaga do Omahy poněkud netypického společníka. Absolvovala ho totiž s poníkem jménem Flirty. Letecká společnost posléze vysvětlila, že šlo o asistenční zvíře.

Hensleyová totiž trpí depresemi, úzkostmi, panickými ataky a posttraumatickou stresovou poruchou. Poník ji tak běžně doprovází do kina, na nákup, nebo také k lékaři.

Flirty má také svůj vlastní účet na Instagramu, který mu Američanka založila. Zveřejňuje tam fotky z každodenního života a nechybí tu ani fotka z letadla.

Podle amerického práva mohou poníci doprovázet své majitele prakticky kamkoliv, tedy stejně jako psi. Flirtyho na palubě sice přivítali s úsměvem, ale Abrea Hensleyová se podle svých slov setkává i s opačným přístupem, kdy se k ní provozovatelé některých podniků nechovají příliš hezky.

Co se letadla týče, tak se Američanka nechala slyšet, že příště zvolí pro cestu domů raději auto. Ať už kvůli pohodlí Flirtyho, tak kvůli pohodlí spolucestujících.

 

Zdroj: Instagram, The Guardian

 

Články, které by tě mohly zajímat