Právě vysíláme

Neuvěřitelná bezohlednost. Muž v Praze blokoval sanitku a ukázal na řidiče prostředníček

19. října 2022 13:06
Neuvěřitelná bezohlednost. Muž v Praze blokoval sanitku a ukázal na řidiče prostředníček

Nad bezohledném chováním některých lidí opravdu můžeme jen kroutit hlavou. To, co předvedl neznámý chodec v centru Prahy, pobouřilo celý český internet.

Snad každý ví, že pokud se chodec či řidič setká v provozu s houkající sanitkou, musí co nejrychleji udělat vozu prostor a nechat jej bezpečně projet.  Uvnitř sanitky se totiž může nacházet člověk v ohrožení života a v tomto případě rozhodují každé vteřiny. To, jak na vůz sanitky reagoval chodec v Praze, je tedy vážně neuvěřitelné.

Neznámý muž s brašnou brzdil houkající sanitku jedoucí po tramvajovém pásu. Nejenže blokoval jediné možné průjezdné místo, ale navíc na řidiče sanitky ukázal i vulgární gesto a zdvihnul prostředníček.

Událost se odehrála na Palackého náměstí a video záznam ukázali na twitteru středočeští záchranáři. „Nikdy nevíte, jestli zrovna někdo nebojuje o život. Buďte ohleduplní. Nedovolte, abychom ztráceli cenné minuty,“ napsali k videu, které vyvolalo velkou odezvu. Posádka smluvního partnera Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Trans Hospital v sanitce navíc dle informací převážela muže s dýchacími problémy.

Uživatelé sociálních sítí jsou právem chováním muže zděšeni a kroutí hlavou nad jeho velkou bezohledností. Některé dokonce mrzí, že pánův obličej byl záchranáři zamazán a veřejnost se tak nemůže dozvědět, o koho se přesně jedná. Můžeme tak jedině doufat, že něco takového se již nebude nikdy opakovat.

 

Články, které by tě mohly zajímat