Právě vysíláme

Neuvěřitelné: ELON MUSK tvrdí, že díky jeho novému čipu bude možné streamovat hudbu přímo do mozku!

24. července 2020 14:10
Neuvěřitelné: ELON MUSK tvrdí, že díky jeho novému čipu bude možné streamovat hudbu přímo do mozku!

Elon Musk tvrdí, že jeho nový mozkový čip Neuralink umožní uživatelům poslouchat hudbu zaslanou přímo do mozku. Tajemný vynález prý může vyléčit i depresi.

Spolehlivá stará dobrá sluchátka se možná jednoho dne stanou pravěkem. Neuralink je tajemný technologický start-up, jenž vyrábí počítačové čipy, které komunikují přímo s mozkem. Společnost byla založena v roce 2016 a je velmi málo informací o tom, co vlastně dělá nebo jak funguje.

 

Šéf společnosti Musk, který vede také společnosti SpaceX a Tesla, začal poslední dny informovat své fandy na Twitteru o svém posledním projektu. V reakci na počítačového vědce Austina Howarda technologický vizionář Musk na Twitteru uvedl, že zařízení „by mohlo kontrolovat úrovně hormonů a využívat je v náš prospěch – ke zlepšení schopností, uvažování, k úlevě od úzkosti a v dalších případech.“ Dále potvrdil, že bude možné „poslouchat hudbu přímo z čipů“.  Technologie by mohla být použita na pomoc lidem trpícím mozkovými chorobami, jako je například Parkinsonova choroba. Hlavním cílem Neuralinku je ovšem umožnit lidem konkurovat pokročilé umělé inteligenci.

 

Vypadá to jako z říše sci-fi, ale přibližuje se to realitě raketovou rychlostí. V testech na zvířatech už zařízení obstálo. Testy na lidech byly původně plánované na tento rok. Zda na ně bude mít dopad pandemie koronaviru se dozvíme již na prezentaci příští měsíc, kdy má Musk zveřejnit informace o spuštění záhadné novinky.

 

Zdroj: Twitter, Lad Bible, Neuralink

Články, které by tě mohly zajímat