Právě vysíláme

Nikol Leitgeb strávila Štědrý den bez syna Matese

29. prosince 2021 9:10
Nikol Leitgeb strávila Štědrý den bez syna Matese

Pro Nikol Leitgeb měl Štědrý den trochu hořkou příchuť. Strávila je totiž bez syna Matese, kterého měl u sebe jeho otec a bývalý přítel moderátorky Evropy 2 Martin Kyncl. „Je to jenom datum. Číslo. Ale stejně to člověku bude prostě vždycky trochu líto,“ svěřila se na instagramu, kde se zároveň rozhodla si s ostatními rodiči předat zkušenosti.

Pro rodiče, jimž se rozpadl vztah, budou svátky vždycky těžší. V případě střídavé péče totiž minimálně některé z nich stráví bez svých dětí. Jak se na instagramu svěřila Nikol Leitgeb, Štědrý den letos prožila bez syna Matese. A jak sama napsala, ačkoliv jde o pouhé datum a Vánoce s ním oslavila později, bylo jí to trochu líto. „A to mám fakt štěstí, že máme s tatínkem fajn vztah a na všem se v pohodě domluvíme,“ napsala moderátorka Evropy 2.

S Kynclem, otcem čtyřletého Mathiase, se herečka rozešla v roce 2018. Už tehdy však uváděla, že k sobě partneři nechovají žádnou zášť, vztah ukončili po vzájemné domluvě. „Dlouho jsme o tom přemýšleli. Jestli se nenecháváme jen strhnout dobou, jestli to, co vidíme kolem sebe, jak jsou ostatní vztahy vrtkavé, jestli nás to neovlivňuje, ale nic jsme nevymysleli,“ uvedla Leitgeb pro MF Dnes.

Jak Nikol ví, ve stejné situaci jako ona se nachází řada dalších rodičů. „Tuším, že zhruba každej třetí z vás na Vánoce řeší, jak to udělat, aby si děti užily svátky u obou rodičů a nebyly z toho třeba nějak otrávený, vyčerpaný, zmatený,“ napsala moderátorka Evropy 2 na instagram a vyzvala právě rozvedené maminky a tatínky, aby napsali, jak Vánoce řeší oni. „Jakej ‚systém‘ máte? Dva Štědrý večery? Jeden? Nebude toho salátu a kaprů na něj moc? Kolikrát vlastně může přiletět Ježíšek? Dopoledne u tatínka, večer u maminky? A za rok opačně? Nebo se střídáte po pár dnech?“

V komentářích se dočkala nejen povzbuzujících zpráv, a řady komentářů rozvedených či rozešlých rodičů. Jak spousta z nich uvedla, kvůli dětem se snaží trávit Vánoce spolu s bývalými partnery, případně jejich novými protějšky. Jiní se naopak v ex v trávení svátků s dětmi pravidelně střídají.

S Matesem nakonec Leitgeb oslavila Štědrý den později. Kromě něj má také šestiměsíčního Tobiase, kterého porodila ve stejný den jako Martina Pártlová svou dceru Stellu. Druhého potomka má moderátorka s Petrem Leitgebem, za kterého se letos provdala.

Články, které by tě mohly zajímat