Právě vysíláme

Nohy jako krab a velmi zvláštní zbarvení! Muž našel v domě unikátně vypadajícího pavouka

28. dubna 2019 13:10
Nohy jako krab a velmi zvláštní zbarvení! Muž našel v domě unikátně vypadajícího pavouka

Když muž jménem William Williamson z australského Sydney spatřil na schodech svého domu pavouka, nevěřil vlastním očím. Takovou podobu hmyzu totiž ještě v životě neviděl. S obrázek pavouka proto ihned běžel na internet!

Když William zveřejnil snímek pavouka na sociálních sítích, začali lidé ihned pátrat po tom, o jaký se asi jedná druh. Většina uživatelů se shodla na tom, že něco podobného v životě neviděla a v komentářích se dokonce objevovaly i zprávy o tom, že někteří si při prvním pohledu na snímek mysleli, že je to jen obyčejná fotografie kusu sushi. Pavouk má totiž bílou barvu, na zádech dvě obří světle zelené tečky a u hlavy se mu lesknou malé oranžové a tmavě hnědé puntíky.

Po menším pátrání přišel William na to, že se jedná o pavouka, který nese odborný název Ordgarius Magnificus a nejčastěji se nachází právě v Austrálii, konkrétně v Qeenslandu. Podle odborníků není pavouk nebezpečný, ale jeho nohy mohou dosáhnout délky až 2,5 centimetrů. Najít právě ve svém domě tohoto ne příliš vzhledného pavoučka, není tedy nic příjemného. Pro lidi s arachnofobií to musí být doslova horor!

 

 

Zdroj: DailyMail

Články, které by tě mohly zajímat