Právě vysíláme

Novak Djokovič byl diskvalifikován z US Open: Tenista omylem trefil čárovou rozhodčí

7. září 2020 10:00
Novak Djokovič byl diskvalifikován z US Open: Tenista omylem trefil čárovou rozhodčí

Srbský tenista Novak Djokovič se veřejně omluvil poté, co byl diskvalifikován z grandslamového turnaje US Open. Světová jednička omylem trefila čárovou rozhodčí míčkem a zranila ji.

Šílený moment

Prestižní tenisový turnaj US Open zažil jeden ze svých nejbizarnějších příhod všech dob. Tenista Novak Djokovič po prohraném gamu frustrovaně odehrál míček za sebe a nechtěně udeřil čárovou rozhodčí do krku. Z videa je poznat, že Djokovič svých činů ihned litoval. Tenista šel za rozhodčí a zkontroloval, zda je v pořádku. Nejmenovaná žena se naštěstí brzy zotavila, ale musela opustit kurt.

Djokovič byl po incidentu okamžitě vyloučen z turnaje. Srbský tenista se sice bránil a tvrdil, že čárovou rozhodčí nechtěl zranit, ale nebylo mu to platné. Pořadatelé postupovali podle předpisu a neměli na vybranou.

Sedmnáctinásobný vítěz turnaje Grand Slam se za svoje chování následně omluvil na Instagramu. „Jsem z celé situace smutný a cítím se prázdně,“ uvedl, „je mi to moc líto.“

Podle serveru Good Morning America čeká Djokoviče nyní pokuta ve výši 10 000 amerických dolarů. Tenista musí také odevzdat všechny peníze, které si turnajem vydělal. Snad se podobným situacím v budoucnu vyvaruje!

Zdroj: BBC, Instagram, YouTube, Good Morning America, US Open

Články, které by tě mohly zajímat