Právě vysíláme

Novoroční zpráva od Petry Kvitové: Tenistka čeká miminko

1. ledna 2024 11:34
Novoroční zpráva od Petry Kvitové: Tenistka čeká miminko

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová na sociálních sítích krátce po začátku nového roku oznámila, že je těhotná. Narození prvního potomka s trenérem a manželem Jiřím Vaňkem očekávají v létě. Zda těhotenství znamená konec její úspěšné tenisové kariéry, třiatřicetiletá Kvitová nespecifikovala.

„Přejeme Vám vše nejlepší do nového roku a zároveň se s Vámi chceme podělit o skvělou novinku. V létě očekáváme miminko,“ napsala Kvitová na instagramu k dvěma fotografiím s o 12 let starším Vaňkem, za něhož se vdala v červenci. „I když mi bude chybět má každoroční cesta do Austrálie a sport, který miluju, těším se na to, že strávím nějakou dobu doma přípravou na tuto vzrušující příští kapitolu v našich životech,“ dodala k fotografii s dětskými dupačkami.

Kvitová ovládla Wimbledon v letech 2011 a 2014, v roce 2011 také triumfovala na Turnaji mistryň. Ve světovém žebříčku vystoupala v kariéře až druhé místo. Na okruhu WTA získala levoruká hráčka z Fulneku ve dvouhře 31 titulů, loni ovládla turnaje v Miami a Berlíně. Uplynulou sezonu ukončila na čtrnáctém místě světového žebříčku.

V roce 2016 získala Kvitová bronz na olympijských hrách v Riu de Janeiro, šestkrát také pomohla k triumfu ve Fed Cupu. Na kurtech se rodačka z Bílovce představila naposledy na začátku října, kdy prohrála na turnaji v Pekingu ve 2. kole.

Z bývalých českých tenistek čeká v současné době druhého potomka Barbora Strýcová nebo Andrea Sestini Hlaváčková, dvojnásobnou matkou již je další nedávná fedcupová vítězka Lucie Šafářová. Předloni přivedla na svět syna Kristýna Plíšková.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat