Právě vysíláme

Nový projekt KANYE WESTA selhal: budovy pro bezdomovce úřady zničily. Proč?

11. září 2019 16:10
Nový projekt KANYE WESTA selhal: budovy pro bezdomovce úřady zničily. Proč?

Americký rapper na svůj projekt Yeezy Home nebude vzpomínat v nejlepším. Ambiciózní plán, jenž měl bezdomovcům v Los Angeles poskytnout nové, futuristické bydlení, nesplnil základní kritéria. Městské úřady proto nedokončené budovy srovnaly se zemí.

Nápad hezký, provedení horší

Kanye West loni oznámil, že plánuje nový projekt, jehož hlavním cílem bude pomoct bezdomovcům v Los Angeles. Na pozemku zpěváka v Calabasas měl vzniknout nový, futuristický stavební komplex, do něhož se časem přestěhuje značná část tamních obyvatel bez domova. Plán zněl ambiciózně a ze začátku se zdálo, že komplex se možná dočká i realizace.

Situace se ovšem rychle změnila a z altruistického projektu se stal obrovský propadák. Nejprve si sousedé stěžovali na hluk, a tak přišly přísnější kontroly od městského úřadu. Tyto kontroly následně zjistily, že zpěvák si na stavby neopatřil stavební povolení a budovy byly navíc v rozporu s místním stavebním zákonem. Městskému úřadu tak nezbylo nic jiného, než postavené domy srovnat se zemí a komplex Yeezy Home zrušit.

Americkým bulvárním médiím se podařilo zachytit záběry bagrů, jak provádějí demolici budov komplexu Yeezy Home. Nezbývá než s Kanye Westem soucítit: snad si z tohoto případu vezme rapper poučení pro příště!

Budovy Yeezy Home byly srovnány se zemí

Budovy Yeezy Home byly srovnány se zemí

Zdroj: Instagram, NME, Backgrid

Články, které by tě mohly zajímat