Právě vysíláme

Nový zákon ve Velké Británii útočí na psí farmy! Podaří se mu je potlačit?

13. května 2019 18:00
Nový zákon ve Velké Británii útočí na psí farmy! Podaří se mu je potlačit?

Velká Británie schválila zákon, jenž dovoluje obchodům s domácími mazlíčky prodávat pouze štěňata a koťata, která si vychovají samy. Zákon nesoucí název Lucy’s Law také představí přísnější opatření pro nákup mladých štěňat a koťat, aby zmenšil poptávku po takzvaných „psích farmách“.

Zajímavý zákon

Kromě již zmíněného pravidla o obchodu s domácími mazlíčky v obchodech se nový zákon bude týkat i rodin, jež si budou chtít domácího mazlíčka pořídit. Pokud si rodina bude chtít koupit domácího mazlíčka mladšího šesti měsíců, bude tak muset učinit pouze u registrovaných chovů či oficiálních center, které přemisťují zanedbaná zvířata do nových domů.

Britové si nový zákon chválí – podle aktuálních průzkumů s ním souhlasí až 95 % respondentů. Zákon je pojmenovaný Lucy’s Law na počest malé fenky Lucy, která před třemi lety umřela na následky týrání v psí farmě ve Walesu.

Fenka Lucy, která inspirovala nový zákon

Fenka Lucy, která inspirovala nový zákon

Zákon Lucy’s Law by měl přijít v platnost 6. dubna příštího roku – tento termín má údajně poskytnout obchodům s domácími mazlíčky dost času na to, aby stihly provést adekvátní změny včas.

Co si o tomto zákonu myslíte vy? Schází České republice podobný zákon? Dejte nám vědět váš názor do komentářů.

Zdroj: BBC, The Guardian, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat