Právě vysíláme

O roli DAENERYS původně usilovala slavná herečka. Casting pro ni skončil pořádným trapasem!

21. května 2019 14:10
O roli DAENERYS původně usilovala slavná herečka. Casting pro ni skončil pořádným trapasem!

Seriál Hra o trůny je už u konce a celý svět se dozvěděl, jak příběh dopadl. Na veřejnost se však stále dostávají nová a nová fakta, které nám přibližují, jak se seriál natáčel a co všechno bylo zapotřebí k tomu, aby vzniklo tak obrovské dílo.

Naprosto klíčový byl výběr herců a jak se asi shodneme, při něm měli tvůrci opravdu šťastnou ruku. Nikdo si dnes nedokáže představit, že by Jona Snowa hrál někdo jiný než Kit Harington, či že by Daenerys ztvárnila jiná herečka než Emilia Clarke.

Co možná fanoušci nevědí, je to, že opravdu stačilo málo a Emilia se v seriálu vůbec neobjevila. O její roli totiž velmi usilovala hvězda Avengers Elizabeth Olsen, která na castinzích došla až do posledního kola, ale právě tam to před tvůrci velmi pokazila a roli nakonec nedostala.

Herečka o nepovedeném konkurzu promluvila v nedávném rozhovoru, kde přiznala, že se jednalo o její nejhorší casting v životě. Když totiž před zástupci televize HBO četla monolog Daenerys z konce první řady, zkusila mluvit britským i americkým přízvukem. Z její řeči se ovšem vyklubal pořádný trapas a tvůrci jen nechápavě kroutili hlavou. Roli tak nakonec dostala Emilia, pro kterou je ztvárnění dračí královny zásadním bodem v její kariéře.

Elizabeth Olsen

Zdroj: E!News

Články, které by tě mohly zajímat