Právě vysíláme

Oblíbený youtuber a podcaster Sinai byl obviněn ze sexuálního nátlaku na nezletilé. Sám prý vyhledá odbornou pomoc

11. ledna 2022 11:34
Oblíbený youtuber a podcaster Sinai byl obviněn ze sexuálního nátlaku na nezletilé. Sám prý vyhledá odbornou pomoc

Stále častěji se setkáváme s tím, že je některá ze známých osobností obviněna ze sexuálního nátlaku či dokonce přímo znásilnění. Nyní jednomu z těchto nařčení čelí i oblíbený youtuber a moderátor Ladislav Sinai.

Ladislav Sinai se proslavil svými podcasty o české rapové scéně, které publikoval na YouTube. Převážně v generaci dospívajících byl pak velmi oblíbený a jeho videa byla velmi sledovaná. V těchto dnech ovšem na velký úspěch vrhá ještě větší stín obvinění ze sexuálního nátlaku na nezletilé dívky, kterého se měl Sinai dopouštět.

O víkendu se na sociálních sítích objevily ukázky z konverzací, ve kterých měl Sinai vyzývat tehdy ještě nezletilé slečny k poslání snímků se sexuálním podtextem. V chatech je pak ještě často nabádá k tomu, aby za ním za účelem sexu přijely.

Po propuknutí kauzy, která zaplavila český Instagram i TikTok, s youtuberem ukončila spolupráci značka GoOut. „Považujeme za naprosto nepřípustné, aby se kdokoliv dopouštěl sexuálního nátlaku, zvlášť pokud se jedná o veřejně známou osobnost,“ uvedla společnost na svých sociálních sítích.

Samotný youtuber později vydal vlastní vyjádření, kde připouští, že některé konverzace se zakládají na pravdě, ovšem spousta z nich je i falešně vytvořena či použita ve špatném kontextu. Zároveň důrazně odmítá, že by jako dospělý muž měl někdy sexuální styk s nezletilou dívkou. Sám se prý ovšem rozhodl vyhledat odbornou pomoc. „Uvědomuji si vážnost svého pochybení a uvědomil jsem si, že bude správné, když vyhledám odbornou pomoc, se kterou se budu snažit přijít na to, jak jsem se choval a co mám dělat, aby se za žádných okolností nic takového v budoucnu neopakovalo,“ napsal.

Články, které by tě mohly zajímat