Právě vysíláme

Oficiální státní pohřeb KARLA GOTTA nebude! Premiér ANDREJ BABIŠ změnil názor

3. října 2019 13:49
Oficiální státní pohřeb KARLA GOTTA nebude! Premiér ANDREJ BABIŠ změnil názor

Ačkoliv Andrej Babiš navrhl, aby zesnulý Karel Gott měl oficiální státní pohřeb, nakonec je to právě samotný premiér, kdo od svého rozhodnutí couvl. Jak bude tedy nakonec mistr pohřben?

Premiér promluvil na tiskové konferenci ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. „Mohu říct, že to nebude klasický státní pohřeb, jaký jsme od revoluce měli jen jeden, ale bude to spíš pohřeb se státní poctou. To je trochu něco jiného. Ještě bych v této chvíli nechtěl sdělovat podrobnosti, ale budu se snažit, abychom odpoledne sdělili datum konání pohřbu a místo, kde by došlo k tomu, aby mohli občané vzdát hold jeho památce, a ještě jedno místo, kde bude oficiální rozlučka,“ řekl Babiš, podle kterého tedy mistr nebude mít klasický státní pohřeb, jako měl třeba bývalý prezident Václav Havel, ale určitě půjde o pohřeb se státními poctami. Už brzy by prý mělo být i oznámeno, kdy se rozloučení s Gottem bude konat.

Na tom, že bude mít zesnulý zpěvák státní pohřeb, se přitom ve středu odpoledne shodla vláda a bylo to právě na návrh premiéra. I samotný Andrej Babiš navrhl, že by měl být Karel pohřben v katedrále sv. Víta.

Gottovi fanoušci navíc tuto zprávu velmi pozitivně přijali a podle nich si zpěvák oficiální státní pohřeb zaslouží. Jak budou reagovat na jeho zrušení?

Více o smrti Karla Gotta se dozvíte ZDE!

 

Zdroj: Novinky.cz

Články, které by tě mohly zajímat