Právě vysíláme

Orlando Bloom odjel na ukrajinskou hranici a setkal se s válečnými uprchlíky

26. března 2022 13:10
Orlando Bloom odjel na ukrajinskou hranici a setkal se s válečnými uprchlíky

I americký herec Orlando Bloom ukázal, že mu není lhostejná situace na Ukrajině. Jelikož je dlouhodobým ambasadorem organizace UNICEF, vyrazil na ukrajinské hranice pomoci válečným uprchlíkům.

Bloom se s nadací vydal na modlavsko-ukrajinskou hranici a zapojil se do humanitární pomoci. Na místě se setkal s mnoha válečnými uprchlíky a převážně dětem vykouzlil úsměv na tváři. „Od začátku války na Ukrajině se ocitne bez domova téměř jedno dítě za sekundu. Jsem v Moldavsku, kde se setkávám s rodinami, které byly nuceny všechno opustit, aby se dostaly do bezpečí. Od začátku války prchlo ze země už přes milion dětí. Dnes jsem se na hranici setkal s matkou a jejími třemi dětmi. Ze země prchly včera v noci, poté, co na dům jejich sousedů dopadla bomba. Nevědí, kam půjdou, ale maminka jen chce, aby byly její děti v bezpečí,“ napsal herec na Instagram a zveřejnil fotografie z místa.

Na snímcích ho potom můžeme vidět po boku malých holčiček či se zmíněnou maminkou a jejím dítětem. Bloom posléze vyzval své sledující, aby jim situace na Ukrajině nebyla lhostejná a podpořili sbírku UNICEF, která pomáhá dětem v nouzi.

Články, které by tě mohly zajímat