Právě vysíláme

Otec Britney Spears prohrál soudní bitvu, už nebude jediným správcem majetku své dcery

13. února 2021 11:10
Otec Britney Spears prohrál soudní bitvu, už nebude jediným správcem majetku své dcery

James Spears již léta drží plnou kontrolu nad financemi své dcery. Rozhodl o tom soud. Nyní se však situace mění.

Britney Spears již několik let usiluje o odstranění nucené správy nad svým majetkem, kterou drží její otec. Další kolo soudní bitvy se odehrálo tento týden. Soudce popřel námitky Jamese Spearse a vyhověl návrhu jeho dcery.

Britney Spears podala vloni u soudu návrh na odstranění svého otce jako jediného správce svého majetku. Její právník Samuel D. Ingham III. uvedl, že se zpěvačka svého otce bojí a byla by radši, kdyby starost o její majetek převzala profesionální finanční instituce.

Soudkyně vrchního soudu v Los Angeles vloni petici zpěvačky zamítla, ale zároveň rozhodla, že spolusprávcem jejího majetku se kromě jejího otce stane i firma Besserman Trust.

Ve čtvrtek byly zamítnuty námitky právníka Jamese Spearse ohledně delegování zodpovědností při spolusprávcovství. Otec zpěvačky například žádal, aby měl stále exkluzivní pravomoc nad tím, do čeho se budou peníze jeho dcery investovat.

Toto ovšem soud zamítl, a tak to vypadá, že James už nebude jediná osoba s neomezeným rozhodovacím právem nad majetkem slavné pop ikony a hnutí #FREEBRITNEY, které v minulých letech zaplavilo sociální sítě, konečně slaví kýžený úspěch.

 

Zdroj: www.nbcnews.com, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat