Právě vysíláme

Otec zpěvačky BEYONCÉ trpí rakovinou prsu!

2. října 2019 16:10
Otec zpěvačky BEYONCÉ trpí rakovinou prsu!

Sedmašedesátiletý Američan Mathew Knowles oznámil, že trpí rakovinou prsu. Otec a bývalý manažer zpěvačky Beyoncé popsal, jak těžké pro něj bylo tuto novinku oznámit své rodině.

Vzácná choroba

Hudební manažer Mathew Knowles má s rakovinou prsu bohužel velmi smutné zkušenosti. Jeho teta, sestřenice a tchyně zemřely kvůli této formě rakoviny – sám Mathew ovšem nikdy netušil, že tato nebezpečná choroba může potkat i jeho. Ačkoliv pouze 1 % zaznamenaných případů rakoviny prsa tvoří muži, Mathew se po mamografickém vyšetření dozvěděl, že i on trpí touto zákeřnou nemocí.

Hudební manažer v rozhovoru pro zpravodajský server Good Morning America uvedl, že novinku o své diagnóze ihned oznámil svým dvěma dcerám: zpěvačkám Beyoncé a Solange. Známé zpěvačky prý zareagovaly nejlépe, jak mohly – také si nechaly udělat mamografické vyšetření.

Destiny's Child

Mathew Knowles dal dohromady veleúspěšnou skupinu Destiny’s Child

Podle Knowlese mají jeho dcery 50% až 70% šanci, že po něm zdědily genetickou mutaci BRCA. Tato mutace se již dlouho spojuje s častým výskytem rakoviny prsu či děložního čípku u žen. Naštěstí se zdá, že Beyoncé ani Solange se nemají čeho bát. Jejich otec ovšem vzkazuje ostatním, aby se nechali co nejdříve zkontrolovat.

Snad se z toho Mathew Knowles brzy dostane!

Zdroj: BBC, Instagram, Good Morning America, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat