Právě vysíláme

Otřesný případ šikany na základní škole: Malému TOBIÁŠKOVI šlo o život!

31. května 2018 14:10
Otřesný případ šikany na základní škole: Malému TOBIÁŠKOVI šlo o život!

To, že je šikana neuvěřitelně špatná věc, víme všichni. Stále jsou však bohužel mezi námi ti, kteří se jí vesele dopouštějí. To, co provedli spolužáci jedenáctiletému chlapci ze Slovenska, je už ale vážně hodně přes čáru.

Školák jménem Tobiášek chodí do páté třídy základní školy ve Skýcově poblíž Nitry. Řadu let už ho trápí nepříjemné zdravotní problémy. Trpí silnými migrénami a každé ráno musí sníst čtyři druhy léků, aby mohl přes den fungovat. Ve škole má i jiný režim a je mu dovoleno pít i při hodině.

ČTĚTE TAKÉ: Srdcervoucí video šikanovaného chlapce dojalo celý svět. Školákovi posílá podporu i Justin Bieber a Demi Lovato

A právě toho využili chlapečkovi spolužáci, kteří mu do flašky s vodou přilili čistící prostředek na tabule a dezinfekci na ruce. Tobiášek se napil z láhve a hned říkal učiteli, že ta minerálka smrdí jako Savo. Učitel se také napil a ihned vodu vyplivl a obsah láhve vylil,“ řekla maminka chlapečka pro slovenský web čas.sk. Jakmile se prý o celé události dozvěděla, ihned dítě odvezla k lékaři.

Jelikož si chlapec vody jen lokl, naštěstí se mu nic vážného nestalo. Pokud by se však napil víc, hrozily by mu závažné zdravotní komplikace a dokonce i smrt. To ovšem jeho spolužáky nejspíš příliš netrápí. Škola uvedla, že děti zatloukaly a nikdo se nechtěl k tak ohavnému činu přiznat. Podle maminky Tobiáška se omluvila jen jedna holčička.

Otřesný případ šikany se samozřejmě řeší dál. „Celý víkend jsem obvolával rodiče a členy rady. Pokud se prokáže, že se to opravdu stalo, určitě přijmeme odpovídající opatření, řekl Času předseda rady školy Roman Černák.

Zdroj: čas.sk, shutterstock

Důvod, proč na vás nesedí definice vašeho znamení? Máme odpověď pro každého

Články, které by tě mohly zajímat