Právě vysíláme

Otřesný případ týrání německých ovčáků odhalili policisté na Plzeňsku. V kotcích našli mrtvá a zubožená zvířata

12. ledna 2021 10:55
Otřesný případ týrání německých ovčáků odhalili policisté na Plzeňsku. V kotcích našli mrtvá a zubožená zvířata

Náhodní kolemjdoucí upozornili policisty na týrané psy v kotcích, o které se nikdo nestaral.

Policisté po příjezdu zjistili, že skutečnost je černější, než si patrně kdo dokázal představit. V kotcích nalezli pět mrtvých psů a zbytek zvířat – 21 německých ovčáků – bylo vesměs v kritickém stavu. Byli vyhladovělí, pokousaní, s otevřenými ranami po těle, s odumřelými kusy kůže, se zraněními, která se neslučovala se životem.

Mnozí ochránci zvířat tvrdí, že se s tak otřesným případem nesetkali za celou svoji kariéru. Případ je o to šokující, že majitelka zvířat byla dříve uznávanou chovatelkou německých ovčáků a pro psy si k ní jezdili i zájemci ze zahraničí.

Nyní však je žena v nemocnici a zvířata nechala napospas jejich osudu.

Ihned po příjezdu zásahové jednotky byl započat přesun psů v kritickém stavu do záchranných spolků a útulků. Dita Pulmannová, zakladatelka spolku Dočasky De De, kam byli převezeni tři pejsci včetně nejzuboženější fenky Zairy, k tomu řekla: „Jedna fenka se pravděpodobně při pokusu o útěk hlavou zaklínila v konstrukci kotce a oběsila se nebo si zlomila vaz. Jak dlouho tam visela, nikdo neví. Jeden pes zemřel po převozu na veterinu, po těle měl hnijící tržné rány, obrovské nekrózy zadní části těla, absolutně neskutečná nijak neřešená poranění, ze kterých visely cáry hnijící kůže a masa.“

Zbytek pejsků ze zubožené smečky – pokud přežijí a vyléčí se – bude dán k adopci. Dobrovolníci už pro ně na sociálních sítích organizují sbírku Plyšáci z Malešic, kam můžete poslat jak materiální, tak finanční pomoc a dočíst se, co pejsci potřebují a jak se jim daří.

Zdroj: Blesk.cz, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat