Právě vysíláme

Ozzy Osbourne uzavřel s rodinou dohodu. Pokud bude jeho zdravotní stav neúnosný, podstoupí asistovanou sebevraždu

12. října 2023 13:16
Ozzy Osbourne uzavřel s rodinou dohodu. Pokud bude jeho zdravotní stav neúnosný, podstoupí asistovanou sebevraždu

Ozzy Osbourn už dlouhou dobu bojuje s Parkinsonovou chorobou. A jelikož prognózy této nemoci nejsou dobré, zpěvák se rozhodl uzavřít se svou rodinou dohodu.

Heavymetalová legenda uzavřela se svou manželkou Sharon a dětmi dohodu o asistované sebevraždě. Samotná Sharon Osbourne viděla svého otce umírat s Alzeimerovou chorobou. Stavy, které zažila u svého táty, pak nechce vidět u svého milovaného manžela. S Ozzym se proto rozhodli, že pokud bude jeho zdravotní stav neúnosný, podstoupí asistovanou sebevraždu ve Švýcarsku. S eutanázií souhlasí celá rodina.

Na toto téma rodina promluvila v podcastu The Osbournes, kde Sharon mluvila velmi otevřeně. „Nechci, aby to bolelo ještě víc. Po psychické i fyzické stránce. S demencí můžeš žít, ale nemůžeš si ani utřít zadek, všude jen chčiješ, sereš, nemůžeš se najíst…,“ uvedla s tím, že už nyní rodina velmi trpí.

Rozhodnutí okomentoval i samotný Ozzy. Ten řekl, že kdyby zůstal ochrnutý, napojený na přistroje nebo neschopný udržet stolici, už na tomto světě nechce být. „Sepsal jsem závěť a všechno připadne Sharon,“ řekl.

Papparazi fotografie Ozzyho Osbourna

Články, které by tě mohly zajímat